Καλοκαίρι, εκλογές, φθινόπωρο

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) για τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος στη χώρα μας και κυρίως στην Α. Ελλάδα με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ. Αν δεν υπήρχε η μεγάλη πλέον διάρκεια της νύχτας, θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για αυθεντικό καλοκαίρι, δεδομένου ότι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 35 και πιθανώς στα δυτικά τους 36 βαθμούς. Το Σάββατο (19/9) δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού, αλλά την Κυριακή (20/9) οι βοριάδες θα εξασθενήσουν παντού και από τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στη ΒΔ Ελλάδα. Η Δευτέρα (21/9) θα είναι φθινοπωρινή με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και θα σημειωθεί πτώση των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. 


Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 και πιθανώς τοπικά 36 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου