Καιρική αστάθεια

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο Αιγαίο και κινείται αργά ανατολικά και η απογευματινή θερμική αστάθεια θα προκαλέσουν και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη. Την Πέμπτη (24/9) τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα, αλλά το βράδυ ένα νέο χαμηλό θα αρχίσει να επηρεάζει με βροχές και καταιγίδες τη ΒΔ χώρα. Την Παρασκευή (25/9) οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν σχεδόν σε όλες τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας και θα επικρατήσουν νοτιάδες ως 5 μποφόρ. Τέλος, το Σαββατοκύριακο (26-27/9) θα είναι ήρεμο από πλευράς ανέμων και κανονικό σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το Σάββατο στην Α-ΒΑ Ελλάδα και την Κυριακή στα δυτικά και νότια.   


Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ΒΑ και το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Δ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου