Καλοκαιρινό το Σαββατοκύριακο και άκρως φθινοπωρινές η Δευτέρα και η Τρίτη

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στη Μαύρη Θάλασσα με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) τους ενισχυμένους Β-ΒΑ ανέμους στην Α. Ελλάδα. Οι βοριάδες θα αρχίσουν να εξασθενούν ουσιαστικά από τις απογευματινές-βραδινές ώρες και την Κυριακή (20/9) δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι εκλογές θα γίνουν με ζέστη και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως, από τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη ΒΔ Ελλάδα προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η Δευτέρα (21/9) θα είναι φθινοπωρινή μέρα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τα βράδυ στα δυτικά σε ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Τρίτη (22/9) προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες που και πάλι κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα στραφούν σχεδόν παντού σε Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Α. Αιγαίο όπου θα παραμείνουν Ν-ΝΑ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.   

Καλό Σαββατοκύριακο. φίλοι μου


Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου