Φθινόπωρο, αλλά όχι για όλες τις περιοχές

Βαρομετρικό χαμηλό δυτικά της Σικελίας κινείται Α-ΒΑ και από το βράδυ της Τετάρτης (9/9) θα αρχίσει να επηρεάζει τη Δ-ΒΔ Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενταθούν. Οι άνεμοι, ΝΑ στο Ιόνιο και ΒΑ στο Αιγαίο, θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Πέμπτη (10/9 στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι καθαρά φθινοπωρινή μέρα, καθώς, πέρα από τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, θα επικρατήσουν σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Την Παρασκευή (11/9) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Τέλος, το Σαββατοκύριακο (12-13/9) ο καιρός θα είναι καλύτερος, χωρίς, ωστόσο, να λείψουν οι τοπικές βροχές στη ΒΑ Ελλάδα κυρίως το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. 
  

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στην κεντρική και κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου