Βοριάδες και κρύο

Το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, κατευθύνεται προς το ΝΑ Αιγαίο και από εκεί προς την Α. Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα αρχίσει με σποραδικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στα ανατολικά και τα νότια, αλλά τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Κατά τα άλλα, το πρωί στα ηπειρωτικά η παγωνιά θα είναι αισθητή και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Παρασκευή (22/1) ως την Τρίτη (26/1) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι (5 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο 8 μποφόρ) και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τοπικές χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, ή χιονόνερο (νοτιότερα πεδινά) θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, την Α. Θεσσαλία, την Α. Στερεά - Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο και τη Β. Κρήτη. 

Υ.Γ.
(α) Από τον, τρόπος του λέγειν, χιονιά κάτι θα δουν τα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής. Για την Αθήνα και οι νιφάδες θα είναι ακριβοθώρητες.

(β) Ύποπτη μικροδιαταραχή, κινούμενη από τα Β-ΒΔ προς τα Ν-ΝΑ, εμφανίζεται στους χάρτες της μέσης τροπόσφαιρας (500 hPa) της Κυριακής δυτικά της χώρας. Οι προθέσεις της θα φανούν σύντομα.

(γ) Υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στους χάρτες της Δευτέρας και της Τρίτης (25-26/1).


Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 9 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 13 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις (ορεινά) το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Παροδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου