Τα νεότερα της κακοκαιρίας

Άρχισε πλέον να διαμορφώνεται με σχετική ακρίβεια το σκηνικό της κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου στη χώρα μας. Αναφορικά με την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων μπορούμε κατά περίπτωση να πούμε τα παρακάτω: 

(α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες (μετά σιφώνων ή μη) ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα προβλέπονται απόψε στη Δ. Ελλάδα, την Α. Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στην Α. Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, και την Α. Πελοπόννησο. Αύριο παρουσιάζεται αυξημένος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στη Θράκη, τα νησιά του Α. Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

(β) Θυελλώδεις άνεμοι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στη στεριά (πτώσεις δένδρων, πινακίδων κ.λπ. ) και τη θάλασσα προβλέπονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβάνεται η Αττική), τις παράκτιες περιοχές της Α. Μακεδονίας και της Θράκης και σε όλο το Αιγαίο, όπου θα φθάσουν τα 10 μποφόρ. 

(γ) Πυκνές χιονοπτώσεις με χιονοστρώσεις ικανού πάχους, εκτός των ορεινών περιοχών, αναμένονται την Κυριακή (17/1) στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (συμπεριλαμβάνονται η Κόνιτσα και κατά πάσα πιθανότητα τα Γιάννενα), τις πόλεις της Δ. Μακεδονίας (οριακή η Κοζάνη) και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου