Άτυπες και διαλείπουσες αλκυονίδες

Η χώρα αρχίζει να καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού και τη βαθμιαία εξασθένηση των βόρειων ανέμων σε όλες τις περιοχές. Το στοιχείο εκείνο του καιρού που θα μας ταλαιπωρήσει λίγο ακόμη είναι ο παγετός, ο οποίος, αν και εξασθενημένος, θα συνεχιστεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, όλα δείχνουν ότι οι υπόλοιπες μέρες του Γενάρη, αλλά και οι πρώτες μέρες του Φλεβάρη θα περάσουν με σχετική καλοκαιρία. Τις μέρες αυτές θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει ως άτυπες διαλείπουσες αλκυονίδες, δεδομένου ότι τα κριτήρια σε ότι αφορά τη συννεφιά και τις θερμοκρασίες δεν θα πληρούνται ακριβώς και ότι θα υπάρχουν και διαστήματα μιας ή δύο ημερών που ο καιρός δεν θα είναι και τόσο ήπιος. Κατά πάσα πιθανότητα ένα τέτοιο διάστημα θα αποτελέσει το προσεχές Σαββατοκύριακο.  


Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα ΝΔ. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές νωρίς το πρωί στην Α. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.



4 σχόλια:

  1. Ένας διαλείπων και άτυπος (μέχρι στιγμής) χειμώνας έχει τις αλκυονίδες που του ταιριάζουν. Έτσι δεν είναι κ. Ζιακόπουλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, Γιώργο, τοποθετώ το θέμα ως εξής: Σ' έναν τυπικό χειμώνα του παλιού καιρού οι μέρες καλοκαιρίας ήταν σχετικά λίγες. Στους τωρινούς γιαλαντζί χειμώνες οι ψυχρές εισβολές είναι αυτές που είναι πλέον σχετικά λίγες.

      Διαγραφή
  2. Φύσηξε ο Βαρδάρης και καθάρισε, Ήλιος λες και τελείωσε ο Χειμώνας......
    Στο γνωστό τραγούδι του Παπάζογλου προσθέτω : ......Ένας Χειμώνας που δεν άρχισε ποτέ και που φεύγει όπως δεν ήρθε ποτέ......

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα ενταξει ο Ιανουαριος κραταει καποιες ισορροπιες με τις εναλλαγες ηλιου με κρυο και φαινομενα βροχης η χιονιου!Ο Δεκεμβριος ηταν αυτος που το παρακανε ολος ο μηνας μονοτερμα με αλκυονιδες βγηκε σχεδον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή