Βοριάδες, ψύχρα και τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις σχετικά χαμηλές πιέσεις στην κεντρική και την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Α-ΒΑ ρεύματος εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) η ψύχρα θα είναι αισθητή και τοπικές βροχές θα σημειωθούν βασικά στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Από πλευράς εντάσεως πιο σημαντικές θα είναι οι βροχές στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Β-ΒΑ Αιγαίου. Την εικόνα του καιρού συμπληρώνουν οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά . Η 28η Οκτωβρίου  θα περάσει με Α-ΒΑ ανέμους, σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και ασθενείς κατά κανόνα βροχές στην Α-Θεσσαλία-Β. Σποράδες, την Α. Στερεά- Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Ν. Ιόνιο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.  Την Τετάρτη και την Πέμπτη (29-30/10) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο (31/10-1/11) τα νέα στοιχεία στη εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων και η κατά 1 με 3 βαθμούς πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στη Θράκη και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών στο Ν. Ιόνιο και τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά το πρωί. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου