Βαθμιαία εξασθένηση των βοριάδων

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος στα ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Ωστόσο, την Κυριακή (12/10) η ένταση των βοριάδων θα πέσει βαθμιαία στα 4 με 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή (μέγιστες τιμές 25-27οC) και στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Πάντως στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά στα Δωδεκάνησα. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού τη νέα εβδομάδα, προβλέπεται γενικά καλοκαιρία με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά της εποχής.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις στις ανατολικότερες περιοχές. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στα νότια με πιθανότητα λίγων βροχών στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου