Με βοριάδες και ψύχρα το Σαββατοκύριακο

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα το ενισχυμένο Β-ΒΑ ρεύμα εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτές τις συνθήκες, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου θα περάσει με αρκετή ψύχρα κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα και ασθενείς τοπικές βροχές στις ανατολικές και νότιες  προσήνεμες στο βοριά περιοχές. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (3-4/11) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη τη χώρα, καθώς στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ωστόσο, η ψύχρα τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι αισθητή. Η Τετάρτη (5/11) θα είναι μεταβατική μέρα στη διάρκεια της οποίας οι άνεμοι στη δυτική χώρα θα στραφούν σε Ν-ΝΑ. Βροχές δεν προβλέπονται. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (6-7/11) κυρίαρχοι σε όλη τη χώρα θα γίνουν σταδιακά οι Ν-ΝΑ άνεμοι οι οποίοι στο Ιόνιο είναι πολύ πιθανό να φθάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, βροχές προβλέπονται βασικά την Παρασκευή στη Δ-ΒΔ Ελλάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα, φίλοι μου


Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη Β. Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.  Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου