Στα ύψη το Ημερήσιο Θερμομετρικό Εύρος

Η χώρα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τους ασθενείς ανέμους και την ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της. Με αυτές της συνθήκες, το ενδιαφέρον στρέφεται προς τη θερμοκρασία η οποία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (16-17/10) θα πλησιάσει και ενδεχομένως να φθάσει τους 30 βαθμούς. Σημειώνεται, πάντως, ότι λόγω των ασθενών ανέμων, του ανέφελου ουρανού και της μεγαλύτερης πλέον διάρκειας της νύχτας οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας νωρίς το πρωί θα είναι αρκετά χαμηλές. Έτσι το Ημερήσιο Θερμομετρικό Εύρος (η διαφορά μεταξύ της μέγιστης και της ελάχιστης θερμοκρασίας του εικοσιτετραώρου) θα είναι μεγάλο κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προοπτική του καιρού, μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έλθει από τα Β-ΒΔ στο τέλος της εβδομάδας θα προκαλέσει ενισχυμένους Β-ΒΔ ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και αφορούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα.

 Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη Θράκη. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου