Αρχίζουν οι βοριάδες και περιορίζονται σταδιακά οι βροχές

Βαρομετρικό χαμηλό νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου κινείται Α-ΒΑ και εξασθενεί. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) η χώρα θα αρχίσει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη βαθμιαία επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Με αυτές τις συνθήκες, οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν βασικά στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά περιοχές. Αντίθετα, στη Δ-ΒΔ Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Οι βοριάδες, που θα μπορούσε κάποιος να τους πει πολύ όψιμα  μελτέμια, θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Πάντως, από την Κυριακή η έντασή τους θα αρχίσει να πέφτει. Τέλος, να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις μέρες γενικά δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα  κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Σποραδικές βροχές στο ΒΔ Αιγαίο, τη Β-ΒΔ Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου