Αντικυκλώνας: η χαρά των μετεωρολόγων

Η χώρα εξακολουθεί να καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη διατήρηση της καλοκαιρίας σχεδόν παντού. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν σε επίπεδα  κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής, αλλά οι ελάχιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα είναι σχετικά χαμηλές. Επισημαίνεται ότι με τον αντικυκλωνικό τύπο καιρού ευνοούνται ο σχηματισμός ομιχλών ακτινοβολίας το πρωί στα ηπειρωτικά και οι θερμοκρασιακές αναστροφές, στις οποίες οφείλεται η αύξηση της συγκέντρωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων πάνω από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πάντως, οι αντικυκλώνες είναι ιδιαίτερα συμπαθείς σε αυτούς που κάνουν εξωτερικές δουλειές και σε εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν στη θάλασσα. Τους αντικυκλώνες αγαπούν και οι μετεωρολόγοι γιατί όταν έρχονται μειώνεται η πίεση της καθημερινής τους δουλειάς. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες, την Τετάρτη (15/10) θα διατηρηθούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (16-17/10) αναμένεται η επικράτηση δυτικών ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (μέγιστες τιμές 28-30οC). Μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά τους βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο (18-19/10).


Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-10-
2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Μακεδονία. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Δ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά Β-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου