Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών απομακρύνεται προς την Α. Μεσόγειο και η περιοχή μας καλύπτεται από πεδίο υψηλών πιέσεων. Με αυτές τις συνθήκες, ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα παρουσιάσει βελτίωση και οι άνεμοι μόνο στα ΝΑ θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την ημέρα θα σημειώσει άνοδο, αλλά τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά η παγωνιά, αν και εξασθενημένη, θα συνεχιστεί. Την Κυριακή (4/1) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας προβλέπεται νέα εισβολή πολικών αερίων μαζών στη χώρα με αποτέλεσμα τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, την επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων και τις τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια. Με βάση όλες τις ενδείξεις, τα Θεοφάνεια θα τα γιορτάσουμε με βοριάδες και πολύ κρύο σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, τις Κυκλάδες και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης. Την Τετάρτη (7/1) θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά την Πέμπτη (8/1) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.

Καλή χρονιά και καλό Σαββατοκύριακο και, φίλοι μου
         


Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3-1-
2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -9 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 13 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στις Ν-ΝΑ περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 10 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ αποτι βλέπω σε αλλά σχόλια ήθελαν ατην Χαλκίδα χιόνια το περιμένουμε τώρα εν αγωνιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή