Καιρός να ζεσταθεί λίγο το κοκαλάκι μας

Ο συνδυασμός των χαμηλών πιέσεων στη ΒΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στις Ν-ΝΔ περιοχές της ηπείρου μας προκαλεί στη χώρα Δ-ΒΔ ανέμους εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τα μέγιστες τιμές της και δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές. Η Κυριακή (11/1) θα είναι μια σχεδόν ανοιξιάτικη μέρα στην καρδιά του χειμώνα. Γενικά, δεν προβλέπονται βροχές, η παγωνιά θα υποχωρήσει παντού και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 15 και 17 βαθμών. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ στο Αιγαίο. Οι νοτιάδες που προαναφέρθηκαν και κάποιες βροχές που θα εκδηλωθούν τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, είναι οι προπομποί της αξιόλογης μεταβολής του καιρού που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (12-13/1). Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά (κεντρική και βόρεια χώρα) και οι ενισχυμένοι άνεμοι που στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση με τη στροφή των ανέμων σε βορείους που στη Β-ΒΔ Ελλάδα θα αρχίσει από τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Σημειώνεται ακόμα ότι ο υετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια δεν θα κρατήσει πολύ και ότι την Τετάρτη (14/1) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα.    

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου



Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) στα βόρεια της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στο Ιόνιο. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ν. Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου