Καιρός: χειρότερος την Παρασκευή και καλύτερος την Κυριακή

Βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Τυνησίας-Λιβύης κινείται αργά ΒΑ και βαθαίνει. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη)  θα αρχίσει με τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά, ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα, τη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο και Ν-ΝΑ ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Όμως, βαθμιαία και από τα δυτικά οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στο Ιόνιο στα 8 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Την Παρασκευή (23/1) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο και την ενίσχυση των νοτιάδων στα 8 μποφόρ σχεδόν σε όλα τα πελάγη. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά.Το Σάββατο (24/1) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά, Εύβοια και την Α. Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ έως ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή (25/1) ο καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας (26/1), αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα.   
 

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-1-2015 

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά στα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Πιθανότητα βροχών το βράδυ στη Θεσσαλία. Άνεμοι ΝΑ 2 με 4 και σταδιακά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και σταδιακά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΝΑ 2 με 4 και σταδιακά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Πιθανότητα βροχών το βράδυ. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου