Κάτι από φθινόπωρο στην καρδιά του χειμώνα

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη ευνοεί την επικράτηση βόρειου ρεύματος στη χώρα εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) κάποιες βροχές που είναι πιθανό να σημειωθούν στην Α. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι ασθενείς και η παγωνιά θα συνεχιστεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Πέρα από αυτό, μικρή πρόσκαιρη πτώση θα σημειώσουν και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στην Α-ΒΑ Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (17-18/1) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων με αποτέλεσμα τη βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για το σχηματισμό ομιχλών κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές το πρωί. Τοπικές βροχές αναμένονται βασικά από το απόγευμα της Κυριακής στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Η νέα εβδομάδα θα έχει μάλλον φθινοπωρινό χρώμα, καθώς επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες και κατά διαστήματα θα σημειωθούν βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.      
     

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 16 βαθμούς.  

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Α. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου