Τίτλοι τέλους για τις βροχές και στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα

Δύο είναι οι ατμοσφαιρικές διαταραχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη): ένα ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως την Αδριατική και κινείται ανατολικά και το βαρομετρικό χαμηλό της Α. Μεσογείου που θα προκαλέσει τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Το μέτωπο που προαναφέρθηκε δεν θα μας φέρει βροχές, αλλά θα προκαλέσει πρόσκαιρη ενίσχυση των ΒΔ ανέμων κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 16 βαθμούς, αλλά νωρίς το πρωί η παγωνιά, αν και εξασθενημένη. θα είναι παρούσα. Το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (16-17/1) θα επικρατήσει σχετική καλοκαιρία στην περιοχή μας. Οι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο (Παρασκευή) και το Β. ιόνιο (Σάββατο) θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή. Την Κυριακή (18/1) προβλέπονται νοτιάδες σε όλη τη χώρα και βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.  Με βάση όλες τις ενδείξεις, στο μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θερμοκρασία και τις άλλες μετεωρολογικές παραμέτρους. Σημαντικές βροχές αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης (20/1) ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (21/1).      


Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου