Πριν και μετά τις εκλογές τα σημαντικότερα προβλήματα καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Με τους νοτιάδες η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κι έτσι τα χιόνια θα περιοριστούν σε περιοχές σχετικά μεγάλου υψομέτρου. Το Σάββατο (24/1) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά, Εύβοια και την Α. Πελοπόννησο. Τα χιόνια στη ΒΔ Ελλάδα θα κατέβουν χαμηλά (κρίσιμο υψόμετρο τα 650 μέτρα). Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Οι εκλογές της Κυριακής (25/1) θα γίνουν με αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος, αν και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Δ. Μακεδονία). Οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (26-27/1) προβλέπεται νέος κύκλος βροχών, τοπικών καταιγίδων και χιονοπτώσεων, οι οποίες στα βόρεια θα κατέβουν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.        

 Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά Άνεμοι Ν 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Β. Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.  

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές. Πιθανή καταιγίδα τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές και πιθανώς παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου