Από τα 28άρια στα 18άρια

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως τη Γαλλία κινείται νότια και θα επηρεάσει την περιοχή μας ουσιαστικά την Κυριακή. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) ο καιρός θα παραμείνει ζεστός και υγρός με Ν-ΝΔ ανέμους 4 με 6 μποφόρ. Τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να σημειωθούν στη ΒΑ Ελλάδα. Την Κυριακή (19/4), οι όποιες αλλαγές του καιρού αφορούν στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Β. Αιγαίο), θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και θα πέσει η θερμοκρασία. Πάντως, το απόγευμα της Κυριακής δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στην ορεινή Πελοπόννησο. Τη Δευτέρα (20/4) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στην ορεινή Πελοπόννησο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και στη νότια Ελλάδα. Την Τρίτη (21/4) ένα νέο ψυχρό μέτωπο, που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την περιοχή μας, θα προκαλέσει σε πρώτη φάση τοπικές βροχές και καταιγίδες και σε δεύτερη φάση ισχυρούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη (22/4) οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στο δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας η άνοιξη θα επιστρέψει στην περιοχή μας.


Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στις βόρειες περιοχές της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και στο Β. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5  μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου