Από τους βοριάδες στους νοτιάδες και τανάπαλιν

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την Αδριατική, κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με τοπικές βροχές κυρίως τη ΒΑ Ελλάδα. Με το πέρασμα του μετώπου θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα Β-ΒΔ άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα κεντρικά και τα βόρεια. Το Σάββατο (4/4) θα είναι μια σχετικά κρύα μέρα με Β-ΒΑ ανέμους ως 6 μποφόρ και περιορισμένες πιθανότητες βροχής. Την Κυριακή των Βαΐων (5/4) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση ισχυρών νότιων ανέμων και οι βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Την Μ. Δευτέρα (6/4) βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα (εξαιρούνται οι Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές), ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Κατά τα άλλα, στα δυτικά και τα βόρεια οι άνεμοι από το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Τη Μ. Τρίτη (7/4) τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες και η ψύχρα (στα βόρεια το κρύο).


Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως στα ΒΑ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα βορειοδυτικά ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και αργότερα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου