Το κρύο φύλαγε ως τ' Απριλιού τις δώδεκα, ακόμα και στις δεκαοχτώ πέρδικα ψόφησε στ' αβγό

Δεν ξέρω αν στις 18 Απριλίου κινδυνεύσει η πέρδικα και τα περδικόπουλά της, αλλά το πρώτο μέρος της παροιμίας του σημερινού τίτλου μάλλον θα επιβεβαιωθεί. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, θα λέγαμε καταρχάς ότι η καινούργια μέρα (Σάββατο του Λαζάρου) θα είναι σχετικά κρύα, καθώς πέρα από τις χαμηλές για την εποχή μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι πολύ χαμηλές οι ελάχιστες τιμές της και μάλιστα κατά τόπους στα βόρεια νωρίς το πρωί ο ανοιξιάτικος παγετός θα είναι παρών (ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνει μεγάλες ζημιές). Την Κυριακή των Βαΐων (5/4) και τη Μ. Δευτέρα (6/4) στη χώρα θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες (πιθανώς ως τα 8 μποφόρ) με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτό το διήμερο θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Β. Αιγαίου, θα είναι ισχυρές. Ο καιρός της  Μ. Τρίτης (7/4) στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας θα έχει χειμωνιάτικο χρώμα, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με αποτέλεσμα την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και το κατέβασμα των χιονοπτώσεων ακόμα και στα ημιορεινά (ΒΔ Ελλάδα). Από τη Μ. Τετάρτη ως τη Μ. Παρασκευή (8-10/4) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 4 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ,  στρεφόμενοι βαθμιαία σε Ν-ΝΑ ως τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια σε Ν-ΝΑ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου