Βόρειοι άνεμοι και μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) η χώρα θα επηρεαστεί  από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Την Πέμπτη (16/4) δεν προβλέπονται βροχές, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η Παρασκευή και το Σάββατο (17-18/4) θα είναι δύο ζεστές ανοιξιάτικες μέρες με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι το Σάββατο στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Την Κυριακή (19/4) κάποια αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός βασικά στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι και θα πέσει η θερμοκρασία.    

  
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου