Μ. Εβδομάδα με καιρό σχεδόν χειμωνιάτικο

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Ιόνιο, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, κινείται γρήγορα ανατολικά. Ακολουθούν Β–ΒΔ άνεμοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ που μεταφέρουν προς τη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, μια διαταραχή στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας κινείται από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας. Με αυτές τις συνθήκες, η εικόνα του καιρού το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τρίτη) και τη Μ. Τετάρτη (8/4) θα είναι σχεδόν χειμωνιάτικη με κρύο κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές (Β-ΒΔ Ελλάδα). Τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή (9-10/4) οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια, όπου οι βόρειοι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα (11-12/4) προβλέπεται αισθητή βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, σχεδόν σε όλες τις περιοχές θα υπάρχει ηλιοφάνεια, οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στη διάρκεια της ημέρας. Πάντως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά η ψύχρα είναι παρούσα.


Μ. Τρίτη, 7 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΡΙΤΗ 7-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και τη Στερεά-Εύβοια. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ ως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια το βράδυ. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου