Βροχούλες τοπικές και σύντομες

Βαρομετρικό χαμηλό στη Σύρτη κινείται Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν την Τουρκία. Παράλληλα, ψυχρές αέριες μάζες μεταφέρονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα και κυρίως πάνω από τις κεντρικές και βόρειες περιοχές της. Με αυτά τα δεδομένα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, στις Ν-ΝΔ θαλάσσιες περιοχές οι ΝΑ άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6 και πιθανώς στο ΝΔ Κρητικό στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (26/4) ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος, αφού μόνο νωρίς το πρωί στο Α-ΒΑ Αιγαίο και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι ενισχυμένοι ΝΑ άνεμοι θα μετατοπιστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τη Δευτέρα (27/4) ο καιρός θα είναι υγρός και ζεστός με αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι μόνο στα ανοιχτά του Ιονίου θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Την Τρίτη (28/4) τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ  6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε Δ-ΒΔ. Την Τετάρτη (29/4) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα και σταδιακά θα σταματήσουν. Παράλληλα θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα Δ-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα δυτικά και τα βόρεια.   

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αρχικά στα νότια και αργότερα στα βόρεια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και στο ΝΔ Κρητικό 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου