Διήμερο βοριάδων και ψύχρας κυρίως στην Α-ΒΑ Ελλάδα

Η περιοχή μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος στη χώρα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά της εποχής (τρίτο δεκαήμερο Απριλίου) και σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Την Πέμπτη (23/4) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ψύχρα κυρίως στα Α-ΒΑ διαμερίσματα της χώρας και οι βοριάδες εντάσεως το πολύ 7 μποφόρ (ΝΑ Ελλάδα). Λίγες τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στα ηπειρωτικά (ορεινά) και την Κρήτη). Την Παρασκευή (24/4) και το Σαββατοκύριακο (25-26/4) τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι ως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.



Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου