Οι 40 βαθμοί και τα 7 μποφόρ τα όρια της θερμοκρασίας και της έντασης των βοριάδων

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρωσία ως τα Β. Βαλκάνια κινείται ανατολικά. Στην περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η μικρή εξασθένηση των ανέμων και η ζέστη κυρίως στα δυτικά, όπου η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 40 βαθμούς. Σε ότι αφορά τον καιρό της Τετάρτης (22/7), με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου από τα Β. Βαλκάνια, θα ενισχυθούν εκεί οι υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την ενίσχυση των μελτεμιών στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Με αυτό το δεδομένο, θα υποχωρήσει λίγο και η ζέστη. Πάντως, τα ισχυρά μελτέμια δεν θα κρατήσουν πολύ. Από την Πέμπτη (23/7) σταδιακά θα εξασθενήσουν και το τριήμερο Παρασκευή –Κυριακή (24-26/7) η έντασή τους θα πέσει στα 4 με 5 μποφόρ. Αντίστροφη θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας που στο τέλος της εβδομάδας θα φθάσει τους 39 βαθμούς.   

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου  


Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στην ορεινή Θεσσαλία. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 39 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
 Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Πότε αναμένεται αλλαγή του καιρού από θερμοκρασιακής άποψης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή