Πέφτουν τα μελτέμια και γίνεται πιο αισθητή η ζέστη

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο σταδιακά εξασθενεί με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της εντάσεως των μελτεμιών στην Α. Ελλάδα από τα 7 στα 6 και την Παρασκευή (24/7) στα 5 μποφόρ. Με την εξασθένηση των ανέμων η ζέστη θα γίνει περισσότερο αισθητή, αλλά από πλευράς απολύτων τιμών της θερμοκρασίας, προς το παρόν, δεν προβλέπονται αξιόλογες μεταβολές. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου θα περάσει με ζέστη και βασική ένταση των ανέμων τα 3 με 4 μποφόρ. Κατά τα άλλα, τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Με αισθητή ζέστη (μέγιστες θερμοκρασίες ως 39 βαθμούς) και βόρειους ανέμους το πολύ 6 μποφόρ θα συνεχιστεί ο καιρός τη νέα εβδομάδα.   


Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 38 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου