Μοναδικές φυσικές πηγές δροσιάς οι αύρες

Όπως είναι γνωστό, το σύστημα των μελτεμιών βασίζεται στο συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου. Με την εξαφάνιση των υψηλών πιέσεων από τα Β. Βαλκάνια, τα μελτέμια έχουν ήδη καταρρεύσει και στην περιοχή μας επικρατούν Δ-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Με την εξασθένηση των ανέμων αναμένεται άνοδος της αισθητής θερμοκρασίας και στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, οι οποίες ως τώρα επηρεάζονταν από ενισχυμένους βοριάδες. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Σε ότι αφορά τη νέα εβδομάδα το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Εκτιμάται ότι ο καύσωνας θα έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια και θα είναι αρκετά έντονος (αντιπροσωπευτικές μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας: 40-42οC).

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου