Εξασθένηση των βοριάδων και άνοδος της αισθητής θερμοκρασίας

Η χώρα καλύπτεται από ομαλό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων με αποτέλεσμα την εξασθένηση των βόρειων ανέμων. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), η ζέστη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και δεν αποκλείεται το απόγευμα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Την Παρασκευή (10/7), το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου από τα Β. Βαλκάνια θα δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στη ηπειρωτική Ελλάδα και θα σηματοδοτήσει την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (11-12/7) οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 1 με 2 βαθμούς. Με αισθητή, αλλά όχι ανυπόφορη, ζέστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ανέμων στα θαλασσινά ταξίδια θα περάσει και η νέα εβδομάδα.


Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου