Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καιρού: μελτέμια, ζέστες, καταιγίδες…

Η χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων (μελτεμιών) εντάσεως 4 με 6 και την Κυριακή τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Όπως είναι φυσικό, με τους βοριάδες προβλέπεται πτώση της θερμοκρασία, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων κυρίως στη Μακεδονία και τα ορεινά της λοιπής χώρας το απόγευμα. Τη νέα εβδομάδα το βασικό στοιχείο του καιρού θα είναι η διατήρηση των μελτεμιών με βασική ένταση στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές της χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες (36-38οC) θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα.
                                                                                               
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα, φίλοι μου


Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου