Διήμερο με αρκετά έντονο καύσωνα

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρωσία ως την Ιβηρική Χερσόνησο χωρίζει την Ευρώπη σε δύο τμήματα με μεγάλες καιρικές διαφορές. Στις Β-ΒΔ περιοχές της ηπείρου μας επικρατούν συνθήκες σχεδόν φθινοπωρινές, ενώ στις Ν-ΝΑ περιοχές της τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι η ηλιοφάνεια και η ζέστη. Η χώρα μας βιώνει τον πρώτο έντονο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού με μέγιστες θερμοκρασίες ως τους 41 βαθμούς (ηπειρωτικά). Την Παρασκευή (31/7) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι οι τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα στα βόρεια και η μικρή ενίσχυση των ανέμων στα 5 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (1-2/8) στο προσκήνιο θα έλθουν τα μελτέμια με ένταση στο Αιγαίο ως τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ανατολικά. Τα μελτέμια θα συνεχιστούν και τη νέα εβδομάδα.


Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 40 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 41 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 40 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Aυτός κυριε Δημήτρη νομίζω ότι συνολικά πρόκειται για 5ήμερο καύσωνα...απλά ο διήμερος που ακολουθεί είναι αρκετά πιο δυνατός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή