Φρεσκάρισμα του μελτεμιού-μικρή υποχώρηση της ζέστης

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ενισχύεται με αποτέλεσμα το φρεσκάρισμα των μελτεμιών στην ανατολική Ελλάδα στα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα υποχωρήσει λίγο η ζέστη, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για δροσιά στη χώρα, εξαιρουμένων των προσήνεμων στο Β-ΒΑ ρεύμα ανατολικών και νότιων περιοχών της. Σε ό,τι αφορά τις επόμενες μέρες, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι δεν θα κρατήσουν πολύ: την Πέμπτη (23/7) θα πέσουν στα 6 και την Παρασκευή (24/7) στα 5 μποφόρ. Στο διάστημα αυτό η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και στα νησιά τους 35 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (25-26/7) θα είναι ζεστό με ασθενείς ανέμους, αλλά και αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών καταιγίδων στα ηπειρωτικά. Με τις ίδιες καιρικές συνθήκες θα αρχίσει και η επόμενη εβδομάδα.   


Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 38 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου