Οι καιροί νερό θα φέρουν…

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις παραπάνω περιοχές οι άνεμοι θα γίνουν Ν-ΝΑ ως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θ σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Πέμπτη (8/10) οι σημαντικότερες βροχές θα περιοριστούν στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Την Παρασκευή (9/10) τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (19-11/10) ένα νέο χαμηλό που θα μας έλθει από την Τυνησία θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα με βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.         

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Δ-ΝΔ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο από το απόγευμα. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανή βροχή ή καταιγίδα τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου