Από τα μέσα της νέας εβδομάδας η πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη του χειμώνα

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Αδριατική κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα προκαλέσει  τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν: στα δυτικά ΝΑ και στα ανατολικά ΒΑ με βασική ένταση τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς. Την Κυριακή (18/10) ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με ομίχλες το πρωί, φαινόμενο που είναι πολύ συνηθισμένο τον Οκτώβριο. Κατά τα άλλα, τοπικές βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν στα δυτικά και τα νότια (Πελοπόννησος) και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο. Η νέα εβδομάδα θα αρχίσει περίπου με τις ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά από τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Τρίτης (20/10) αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες εκδήλωσης αξιόλογων βροχών και καταιγίδων στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (21-22/10) προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη Δ. Μακεδονία νωρίς το πρωί. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στη Δ. Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου