Στα ανατολικά και τα νότια περιορίζεται η κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό που κατευθύνεται προς το ΝΑ Αιγαίο προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) το χαμηλό αυτό θα κινηθεί προς την Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τα φαινόμενα ως αργά το βράδυ να περιοριστούν στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι, με εξαίρεση τη ΝΑ Ελλάδα, θα πνέουν ΒΑ με ένταση στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Κυριακή (25/10) ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος, καθώς μόνο στις νοτιότερες των Κυκλάδων, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πάντως, στα ηπειρωτικά το πρωί η ψύχρα θα είναι αισθητή και στο Αιγαίο θα συνεχιστούν οι βοριάδες με βασική ένταση 6 με 7 μποφόρ. Σε ότι αφορά τη νέα εβδομάδα, όλα δείχνουν ότι το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου θα είναι συνεπές στο ραντεβού του, έστω και με μειωμένη γλυκύτητα λόγω της παρουσίας των βοριάδων στα ανατολικά και της πρωινής ψύχρας στις ηπειρωτικές περιοχές.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική. Βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βελτιωμένος καιρός. Πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και στα νότια τοπικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου