Κλασικού τύπου φθινοπωρινή κακοκαιρία, ικανή να δημιουργήσει προβλήματα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυρρηνική Θάλασσα κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές, όπου οι πιθανότητες βροχών ή καταιγίδων είναι περιορισμένες. Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές στη Β-ΒΔ Ελλάδα, στις κορυφές των βουνών της οποίας θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Την Παρασκευή (23/10) αρχικά σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά ως βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν Β-ΒΑ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (24/10) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές, όπου θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Κυριακή (25/10) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 μα 7 μποφόρ και η ψύχρα θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά και τα βόρεια.


Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές κατά τόπους ισχυρές. Καταιγίδες κυρίως στα παράκτια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ και στα νότια Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στα νότια ΝΑ έως ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και αργότερα Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές κατά τόπους ισχυρές. Καταιγίδες κυρίως στα Ν-ΝΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου