Κυρίαρχο το ΒΑ ρεύμα

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ευνοεί την επικράτηση ισχυρών ΒΑ ανέμων στην Α. Ελλάδα με ένταση ως τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) στη Μακεδονία, την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Β. Κρήτη θα υπάρχει αρκετή συννεφιά και η ψύχρα θα είναι αισθητή το πρωί σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα, όπου όλη την ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (29-30/10), αν και αυξάνονται λίγο οι πιθανότητες εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Το Σαββατοκύριακο (31/10-1/11) προβλέπεται ενίσχυση των ΒΑ ανέμων, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. 

Χρόνια Πολλά, φίλοι μου


Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

1 σχόλιο: