Άφαντοι οι νοτιάδες

Βαρομετρικό χαμηλό κοντά στη Σικελία κινείται πολύ αργά Ν-ΝΑ και δεν θα επηρεάσει σημαντικά την περιοχή μας, στην οποία κυριαρχούν Α-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις ανατολικές προσήνεμες στο ΒΑ ρεύμα ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και πιθανώς στα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο (31/10-1/11) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί Α-ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ (Αιγαίο), και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά - Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη Δ-ΒΔ Κρήτη. Τη Δευτέρα (2/11) θα επικρατήσουν στη χώρα περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες.


Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στο Ιόνιο. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στην Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Οπως παντα πολυ ωραια η ενημερωση που κανατε κ.Ζιακοπουλε! Αυτη η κυκλοφορια μου θυμιζει Φεβρουαριο, αρχες Νοεμβριου τις πιο πολλες φορες εχουμε νοτιαδες με βροχες ή αντικυκλωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή