Πρώιμη απογευματινή αστάθεια

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα γίνουν παντού Δ-ΒΔ με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας και την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης από την ατμόσφαιρα. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (3-4/3) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας θα προκαλέσει βροχές, τοπικές καταιγίδες και θα ενισχύσει τους ανέμους ως τα 7 μποφόρ. Η νέα αυτή μεταβολή του καιρού, που θα αρχίσει το απόγευμα της Πέμπτης από τη ΒΔ Ελλάδα, δεν θα κρατήσει πολύ. Στη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι Β–ΒΔ άνεμοι και η ψύχρα. Από το Σάββατο (5/3)  στα δυτικά  και την Κυριακή (6/3) σε όλη τη χώρα οι άνεμοι θα γίνουν και πάλι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

Υ.Γ. Οι τέσσερις εποχές του, όχι και τόσο πολύ μακρινού, μέλλοντος: πρώιμο καλοκαίρι, ζεστό καλοκαίρι, όψιμο καλοκαίρι, κρύο καλοκαίρι. Υπερβολή; Μπορεί. Φαντασίωση; Όχι.  


Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς. 
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου