Τυπικές μέρες ανοιξιάτικης καλοκαιρίας

Οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας διατηρούνται στη ΝΑ Ευρώπη με αποτέλεσμα τη συνέχιση της σχετικής καλοκαιρίας. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), πέρα από τους ασθενείς ανέμους και τις τοπικές ομίχλες, αναμένεται αραιή συννεφιά που κατά τόπους θα πυκνώσει, αλλά δεν θα βρέξει. Κατά τα άλλα, οι θερμές αέριες μάζες που μεταφέρονται από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία ως τους 24 βαθμούς. Οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν το Σάββατο (2/4), αλλά την Κυριακή (3/4) θα επικρατήσουν ΒΑ άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ με συνέπεια τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και την ελάττωση της σχετικής υγρασίας. Τη Δευτέρα (4/4) υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στις νότιες νησιωτικές περιοχές και κυρίως στην Κρήτη. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία ο καιρός δεν θα αλλάξει.

Καλό μήνα, φίλοι μου

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στη Μακεδονία θα πυκνώσουν. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου