Από τους νοτιάδες στους δυτικούς και στη συνέχεια στους βόρειους ανέμους

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων με κέντρα στα Β. Βαλκάνια και τη Ν. Ιταλία προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ΝΑ Ευρώπης. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο και οι ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι (6 με 8 μποφόρ). Την Παρασκευή (25/3) βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα (εξαιρούνται οι νοτιότερες νησιωτικές περιοχές της). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Κατά τα άλλα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο (26-27/3) θα περάσει με βοριάδες και ψύχρα. Οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι τοπικές και μικρής διάρκειας. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Χιόνα στα βουνά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ και σταδιακά Β ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα: Παροδικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνα στα βουνά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές, Χιόνα στα βουνά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου