Στη νότια Ελλάδα τα πολλά νερά

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ν. Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις δυτικές και τις νότιες περιοχές της χώρας. Το χαμηλό αναμένεται να κατευθυνθεί προς το ΝΑ Αιγαίο και από εκεί προς την Α. Μεσόγειο. Έτσι, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας και ως το βράδυ θα σταματήσουν. Παράλληλα, οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Την Κυριακή (20/3) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και στα ΝΑ 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για τη εποχή επίπεδα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (21-22/3) οι καιρικές συνθήκες στη χώρα θα είναι ανοιξιάτικες με αρκετό ήλιο, αλλά και ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 24 βαθμούς (Τρίτη). Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα γίνουν νοτιάδες οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Τρίτης στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου  

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ΝΑ και ως το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε Β-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου