Θυελλώδεις νοτιάδες και τοπικές βροχές

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Τυρρηνική Θάλασσα, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), το σύστημα αυτό θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και, σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις της Τουρκίας, θα προκαλέσει στη χώρα πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους εντάσεως ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο). Την Πέμπτη (24/3) βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται κυρία στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (25/3) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη. Τέλος, το Σαββατοκύριακο (26-27/3) θα περάσει με βόρειους ανέμους 4 με 6 μποφόρ και ψύχρα. Οι βροχές θα εξασθενήσουν. 

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016


 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΝΑ 7 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα ΝΔ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα καταιγίδων. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στο Α. Αιγαίο το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου