Πρώτος παγετός της άνοιξης, ευτυχώς ασθενής

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα απομακρύνεται προς την Τουρκία και η περιοχή μας αναμένεται να καλυφθεί από υψηλές πιέσεις. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) κάποιες βροχές που θα σημειωθούν το πρωί στο Α. Αιγαίο θα σταματήσουν γρήγορα και οι ισχυροί ΒΔ άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Κατά τα άλλα, η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ψύχρα, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια και του ήλιου η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή (6/3) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η στροφή των ανέμων σε Ν-ΝΔ και η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Βροχές δεν προβλέπονται. Τη Δευτέρα (7/3) ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και αρκετές νεφώσεις. Βροχές αναμένονται το βράδυ στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και πιθανώς τη Δ. Μακεδονία και τη Δ. Θεσσαλία. Την Τρίτη (8/3) βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα πέσει λίγο και η θερμοκρασία. Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν αρχικά στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο.    

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Θράκη και τη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγεμα σε Ν με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από -3 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε Ν-ΝΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε ΝΔ ως 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία από -1 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Το πρωί στο Α. Αιγαίο παροδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε ΝΔ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου