Φουριόζοι πουνεντο-μαΐστροι και πουνεντο-γαρμπήδες

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται ανατολικά. Ένα άλλο χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται νοτιοανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι δυτικών διευθύνσεων πολύ ισχυροί άνεμοι, οι βροχές κυρίως στη Δ. Ελλάδα και το Α. Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Το Σάββατο (5/3) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, καθώς οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες το πρωί θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Την Κυριακή (6/3) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τη Δευτέρα (7/3) ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και αρκετές νεφώσεις. Βροχές αναμένονται το βράδυ στη ΒΔ Ελλάδα.    

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα ΒΑ. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΒΔ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Δ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Δ-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Σε συνέχεια του από 25 Φλεβάρη σχολίου μου, μπείτε όλοι στο "Σαμαρίνα live web camera" και σας περιμένει κάτι καλό!

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασόπονος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή