Αχ, μωρέ Ορέστη! Ακόμα και το γκολ της τιμής δυσκολεύεσαι να βάλεις!


Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Ν. Ελλάδα. Οι άνεμοι θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Τετάρτη (24/10), τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη (25/10), ένα ταχέως κινούμενο ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα από βορρά προς νότο, με συνέπεια την επικράτηση πολύ ισχυρών βόρειων ανέμων και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, λίγες πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το πρωί στις Α-ΒΑ περιοχές της χώρας. Την Παρασκευή (26/10), αναμένεται βελτίωση το καιρού σε όλη τη χώρα. Τέλος, το Σαββατοκύριακο (27-28/10), προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά την επικράτηση Ν-ΝΔ ανέμων και την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Υ.Γ. Η αριθμητική πρόγνωση του καιρού είναι ένα πολύτιμο εργαλείο με το οποίο βλέπουμε την (πιο) πιθανή εξέλιξή του. Βεβαιότητες δεν υπάρχουν και αυτό καθιστά το έργο των μετεωρολόγων δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, οι προειδοποιήσεις τους προς τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες πρέπει να γίνονται όσο νωρίτερα γίνεται για να προλάβουν οι δεύτεροι να προετοιμαστούν και όσο αργότερα γίνεται για να αποκτήσουν οι προβλέψεις τους αξιοπιστία. Προσωπικά, πάντα έδινα περισσότερη αξία στο δεύτερο.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-10-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα ΒΔ. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

19 σχόλια:

  1. Τίποτα! Κάποια καλά νερά, μετά λίγο ψυχρούλα και ύστερα ...Κάιρο!

    http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSENS06_38_24_205.png

    http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/graphe_ens3.php?x=&ext=1&y=&run=6&lat=37.99&lon=23.73&runpara=0

    http://www.meteoguru.com/en/pro/ecmwf/?latlon=37.98,23.73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NW Pindos
      Πάντως στη Β. Ελλάδα και ειδικότερα Ήπειρο - Δ. Μακεδονία η θέρμανση φέτος έχει ανάψει πιο νωρίς από το αναμενόμενο (κυρίως πρωινές και βραδυνές ώρες). Και στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ώριμες οι συνθήκες (για θέρμανση εννοώ) και βλέπω να ανάβουν κανονικά από αυτή την εβδομάδα (νωρίτερα σε σχέση με πέρσι και άλλες χρονιές). Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να λέει κάτι για τη συνέχεια... Υπάρχει σε γενικές γραμμές μια ψύχρα στην ατμόσφαιρα και η άνοδος της θερμοκρασίας στις παραπάνω περιοχές παρατηρείται κυρίως νωρίς το μεσημέρι και για λίγο (το πολύ δύο - τρεις ώρες, ενώ νωρίς το πρωί γύρω στις 6 -7π.μ. και αργά το βράδυ ακόμη και σε πεδινά τμήματα έχουμε μονοψήφιες και σε αρκετές περιπτώσεις μονοψήφιες 3, 4, 5 βαθμών ). Η επερχόμενη αλλαγή του καιρού μου θυμίζει μία κλασική αλλαγή από τα παλιά ίδιων χαρακτηριστικών που πάντα είχαμε του Αγίου Δημητρίου (μετάβαση σε κλασικό φθινοπωρινό κρύο - ψύχρα). Επειδή παρατηρώ συγκριτικά τον καιρό (όπως και όλοι βέβαια που ασχολούμαστε), η ροή του καιρού φέτος μου θυμίζει 2012 και άλλες χρονιές που είχαμε κλασικούς έως δυνατούς χειμώνες. Υπάρχει μια γενική εκτίμηση ότι θερμοκρασιακά θα εδραιωθεί κρύο στη χώρα μας φέτος. Για να δούμε... Για κλασικό χειμωνιάτικο κρύο βέβαια σε γενικές γραμμές πάντοτε μιλούσαμε μετά τις 20 Νοεμβρίου (όπως λένε και οι παλιοί του Αγίου Αντρέα 30 Νοεμβρίου ανδριώνει το κρύο). Διαστήματα βελτίωσης πάντοτε υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Συν τοις άλλοις ο χειμώνας είναι ξεκάθαρο ότι έχει πάει πλέον πιο πίσω, νομίζω ότι κανένας δεν αμφιβάλλει ότι ο Μάρτης (τουλάχιστον το πρώτο 20ήμερο του) είναι πιο χειμωνιάτικος μήνας ακόμη και από το Δεκέμβριο. Αυτό που θέλουμε είναι μια σωστή περιοδικότητα στα φαινόμενα. Για να συμβεί αυτό (εμπειρικά το λέω) χρειάζεται ένα δυνατό και οργανωμένο χαμηλό, που συνήθως προκαλεί ντόμινο συνεχών καιρικών διαταραχών.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, η ΒΔ Ελλάδα, η Ήπειρος, η Πίνδος είναι ...άλλος πλανήτης καιρικά. Αυτό είναι εύλογο, σύμφωνα με την κλιματολογία της χώρας μας, αλλά εύλογο ως ένα σημείο. Θυμάσαι τι έγινε τον περσινό χειμώνα. Ο κακός χαμός γινότανε στα μέρη σου και εμείς οι ανατολικο-νότιοι ούτε μυρωδιά δεν παίρναμε, τουλάχιστον θερμοκρασιακά. Όσο για την Αττική, ο Οκτώβρης όχι για θέρμανση, για μπάνια ωραιότατα ήταν μέχρι στιγμής. Και, μετά από την συντομότατη παρένθεση του "Ορέστη", έτσι ακριβώς θα κλείσει και έτσι φαίνεται να μπαίνει και ο Νοέμβρης. Φθινόπωρο ουσιαστικά δεν έχουμε καταλάβει εμείς, όπως ακριβώς και πέρυσι τέτοιες μέρες. 1 mm (!!) ο μηνιαίος υετός στο σταθμό του ΕΑΑ στο Γκάζι, τι να λέμε τώρα!

      Διαγραφή
    3. Τον Οκτώβριο του 2011 ειχαμε στα Γιάννενα μεχρι στις 22-10-2011 τέσσερις ημέρες με παγετό φέτος ακομη δεν εχουμε αρνητική θερμοκρασία δεν νομιζω οτι μοιάζει το 2011 με το 2018

      Διαγραφή
    4. Γιώργο θέρμανση δεν θα ανάψουμε και μπάνια θα κάνουμε, αλλά έχει δίκιο ο NW Pindos ότι το πρωί μέχρι τις 9.30-10 και το απόγευμα μετά τις 5μ.μ. βγάζει μία σχετική ψύχρα. Δηλαδή, με την κλασική κολεγιακή ή, πουκάμισο δεν είσαι και τόσο άνετος. Εντάξει, το μεσημέρι με τη λιακάδα και αν δεν φυσάει βοριάς θα πάει και 25 βαθμούς, αλλά δεν είναι υπερβολική θερμοκρασία για Οκτώβρη. Εδώ, τον Γενάρη και τον Φλεβάρη χτυπάει κάτι 20άρια. Συμφωνώ επίσης με τον φίλο ότι αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική ψυχρή εισβολή ο Δεκέμβρης μέχρι και παραμονές Χριστουγέννων δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Από εκεί και πέρα αρχίζει ο χειμώνας. Και εμένα μου θυμίζει η φετινή σεζόν το 2011-12, όσον αφορά τον Οκτώβρη, οπότε μένει να δούμε αν ο Νοέμβρης θα κυλήσει λίγο πιο ψυχρός. Φοβάμαι για βαρυχειμωνιά, φέτος, χωρίς να το στηρίζω κάπου, άλλωστε, δεν έχω γνώσεις επί του θέματος. Απλά, σαν διαίσθηση. Ίδωμεν.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    5. Παιδιά στα περισσότερα απ' όσα λέει ο κοντινός μού σχετικά φίλος από τα Βδυτικά έχει δίκιο,όμως θα συμφωνήσω με τον Γιώργο κ τον Δημήτρη ότι δυστυχώς κ το λέω με βαριά καρδιά μέχρι στιγμής τα τωρινά σημάδια δε μοιάζουν με τον φοβερό πανελλαδικά χειμώνα του 11-12.Γενικά λίγα πράγματα κ αν κρίνουμε τούς νοτιάδες κ γενικά την κυκλοφορία που έρχεται από Σάββατο κ μετά δε νομίζω ότι οι θερμοκρασίες θα θυμίσουν εκείνο τον χειμώνα που τα είχε όλα!

      Διαγραφή
    6. Η κυκλοφορία που έρχεται από Σάββατο, όπως γράφεις Φώτη, είναι η κλασική επέκταση των υποτροπικών υψηλών πιέσεων προς τη χώρα μας, που την πλήρωσαν και την πληρώνουν ιδιαίτερα οι κρητικοί. Ένα μοτίβο κυκλοφορίας που έχει "καταστρέψει" με την επιμονή του αρκετούς χειμώνες τα τελευταία χρόνια. Και ναι μεν η Ελλάδα είναι πιο κοντά στην Αφρική απ΄οτι στην Αρκτική, όμως η Αφρική απλώνει πλέον για πλάκα την αρίδα της στην περιοχή μας, όλο και πιο συχνά και ανεξάρτητα από την εποχή του έτους. Τέλος πάντων, καλύτερα να το κάνει τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και να το γυρίσει στη συνέχεια, που θα έχουμε χειμώνα. Χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί εγγύηση, γιατί κάλλιστα μπορεί να συνεχίσει ο καιρός το ίδιο βιολί και μετά, με ελαφρές παραλλαγές. Όσο υποχωρεί προς βορράν το πολικό μέτωπο, τέτοια και χειρότερα θα συμβαίνουν.

      Διαγραφή
    7. Συμπερασμα:όλοι έχουμε δίκαιο,η έχουμε μισό δίκαιο δεδομένου ότι ο καιρός δε μας ακούει και κάνει ότι θέλει αυτός.Εγώ πάλι φαντάζομαι μ'αυτά που βλέπω δηλ. κάτι μεγάλες πτώσεις θέρμοκ.τα καλοκαίρια,κάτι Μεσογ.κυκλωνες τώρα κλπ.φαντάζομαι κυκλωχιονιαδες το Χειμώνα να μας έρχονται απο δυτικά,κάτι πιο έντονο δηλ. απ'ότι μας έκανε πέρυσι το Δεκέμβρη που έπιασε υετικα πιο πολύ Στερεά και Πελοπόννησο.Φαντασιωσεις καιροφιλου θα πεις,αλλα μιας που το ανέφερα μια ερώτηση μπορεί να γίνει αυτό;Όποιος θέλει και έχει όρεξη ας απαντήσει.

      Διαγραφή
    8. NW Pindos
      Πάντως τα Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2011-2102 θυμάμαι ότι η Βασιλίτσα, Τύμφη, τα βουνά των Ιωαννίνων κλπ. ήταν ακόμη ΄΄παρδαλά΄΄ (άσπρο και μαύρο δηλαδή). Τα όργανα άρχισαν γύρω στις 14 Ιανουαρίου με επίκεντρο αρχικά τον άξονα Δυτική Θεσσαλία (ορεινά κυρίως Τρικάλων και Καρδίτσας) μέχρι Πιερία και κορυφώθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου που καλύφθηκε το άγαλμα στην πλατεία της Σαμαρίνας (καθαρό ύψος χιονιού πούδρα χωρίς ανεμοσούρια κοντά στα 3 μέτρα, το πολύ το χιόνι άρχιζε κυρίως από τα 700-800 και πάνω). Εκείνο το χειμώνα είχαμε ένα ισχυρό χαμηλό από κλασικά δυτικά στην αρχή και μετά από αυτό για ένα μήνα θυμάμαι ότι ανά 4 ημέρες είχαμε τριήμερες κακοκαιρίες με σωστά φαινόμενα.
      ΥΓ. Εκείνη τη χρονιά γύρω στις 9 Φεβρουαρίου όταν είχαν κοπάσει για λίγο τα φαινόμενα και αναμένονταν επιδείνωση από τις 10 Φεβ το βράδυ είχαμε ανέβει με παρέα Βασιλίτσα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Μιλάμε για χιόνι απίστευτο και πανέμορφο σαν οπτασία. Είχαν καλυφθεί κυριολεκτικά τα πάντα. Μετά από καμιά δεκαριά μέρες σκεφτήκαμε να τολμήσουμε να πάμε οργανωμένα δρακολίμνη Σμόλικα (2.400 μ.) αλλά κάναμε πίσω (είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες και υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού και απώλειας προσανατολισμού λόγω του άσπρου και της ομίχλης). Είχαμε πασαλάκια για σημάδια που συνδέονταν με σκοινί με το οποίο θα δενόμασταν σε σειρά με ειδικά κορδόνια των τζάκετ, κατάλληλα πέδιλα για να μη βουλιάζεις κλπ., αλλά οι συνθήκες ακόμη και με λιακάδα ήταν απαγορευτικές. Σημειωτέον ότι η διαφορά 1500 μ. με τα 2000μ. είναι απίστευτη σε βαθμό που τα 1500μ. σου φαίνονται σαν πεδινά. Πόσο μάλλον σε ακόμη μεγαλύτερα υψόμετρα. Παρεμπιπτόντως τα 2500μ. είναι κομβικό υψόμετρο στο οποίο αν εξασκηθεί κανείς στη διαβίωση (8 με 10 διαβιώσεις τουλάχιστον το χρόνο από μία εβδομάδα τη φορά και με πορεία 5χιλιομέτρων κάθε μέρα στο ίδιο υψόμετρο) θα είναι προετοιμασμένος να ανέβει και σε μεγαλύτερα ύψη π.χ. σε κορυφές των Άλπεων άνω των 3500μ.

      Διαγραφή
    9. Συμπληρώνω τον Δημήτρη, ο Οκτώβριος του ’11 ήταν αρκετά ψυχρότερος. έκλεισε (Τρίκαλα) με μέση θερμοκρασία 14,3. φέτος, στις πρώτες 22 μέρες έχουμε 17,8. στις 18.10.2011 ο υδράργυρος, αν και ηλεκτρονικός ως επί το πλείστον, κατρακύλησε στους 3,3 και στη Λιβαδειά στους 0,9!

      Στον χειμώνα που ακολούθησε (2011-12) ξεχωρίζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, με πολλά νερά σε διάφορες μορφές: μισό μέτρο χιόνι (Τρίκαλα) στις 1.2, 10 πόντοι στις 10.2 και βροχή ή χιονόνερο όλες τις υπόλοιπες μέρες με οριακές θερμοκρασίες. που σημαίνει πάρα πολύ χιόνι στα ορεινά, όπως ανέφερε ο φίλος εκ Πίνδου. Αυτά συνέβησαν σε Ήπειρο, Δυτική Θεσσαλία, Κεντροδυτική Μακεδονία, πολλά νερά είχαμε όμως και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας (Γκάζι, EAA, υετός δεκαπενθημέρου 95 mm, Χανιά, EAA, υετός Φεβρουαρίου 210 mm).

      Από τη χιονόπτωση της 1.2.2012, όπως και της 11.1.2017 (aka Αριάδνη) υπάρχει άφθονο υλικό, που κρατώ για straight flush, όταν ο Χριστόδουλος παίξει όλα τα φωτογραφικά χαρτιά του από Μαυρομμάτι-Κωπαΐδα..

      Διαγραφή
  2. Δημήτρη μου οι καλοί οι παίχτες στην παράταση φαίνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
      Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούμε video assistant referee.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Με τέτοιες συμμετοχές (σαν του ΚΛ !) στο blog,θα δούμε Παγκόσμιο Κύπελλο Πρόγνωσης (ατάκας).Ένας φίλος εκ Σικυώνος...

      Διαγραφή
  3. κυριε ζιακοπουλε για την 28η οκτωβριου τι καιρο προβλεπετε;θα εχουμε βροχες;διοτι ακουγεται οτι θα χαλασει ο καιρος.
    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To υστερόγραφο του κ. Ζιακόπουλου ισχύει και στη δημοσιογραφία. Καλύτερα να χαθεί μία είδηση, παρά στην πρεμούρα ποιος θα τη βγάλει πρώτος, να μην διασταυρωθεί η πληροφορία και (το χειρότερο) να αποδειχτεί τελικά ότι δεν ισχύει. Όσον αφορά τον καιρό, αυτό που νομίζω ότι περιμένει ο μέσος πολίτης από έναν μετεωρολόγο κάθε φορά είναι μία έγκυρη πρόγνωση για την επόμενη μέρα. Ελάχιστοι ασχολούνται, τουλάχιστον σε καθημερινή βάση, με το τι καιρό θα κάνει μία εβδομάδα μετά. Κατά μία έννοια, άλλωστε, η ζωή είναι σήμερα. Το αύριο δεν έρχεται ποτέ.

    Το αύριο, που παρεμπιπτόντως, προμηνύεται δυσοίωνο για τις φάλαινες όρκες, που είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο είδος δελφινιού. Ο πληθυσμός τους μπορεί να μειωθεί κατά 50% τα επόμενα χρόνια, καθώς έχουν μολυνθεί περισσότερο από κάθε άλλο θηλαστικό από τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB), δηλαδή, συνθετικές χημικές ουσίες, που έχουν επιπτώσεις στην γονιμότητα και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, όπως επισημαίνει η Liberation. Mία χρόνια έκθεση σε αυτά τα χημικά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες, ενώ η χρήση τους ήταν ευρεία τα χρόνια της δεκαετίας του 1970, ακόμα και στον τομέα του ηλεκτρισμού, μέχρι να απαγορευτούν με τη συνθήκη της Στοκχόλμης του 2001, αν και ακόμα ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, διότι βρίσκονται μέσα σε πολλά προϊόντα. Οι όρκες είναι πιο ευάλωτες, διότι αυτές οι ουσίες είναι λιπόφιλες και συσσωρεύονται στο άφθονο λίπος που έχουν τα κητώδη.

    Μία έρευνα έδειξε συγκεντρώσεις ακόμα και 1.300 μιλιγκράμ ανά κιλό, τη στιγμή που και 50 μιλιγκράμ ανά κιλό μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη γονιμότητα και το ανοσοποιητικό. Τα επόμενα 30 με 40 χρόνια, λοιπόν, οι όρκες μπορεί να μειωθούν δραστικά σε περιοχές όπως το Γιβραλτάρ, ο βορειοανατολικός Ειρηνικός, τα βρετανικά νησιά, καθώς οι γεννήσεις θα είναι όλο και πιο σπάνιες. Αν και η συνθήκη της Στοκχόλμης προβλέπει την πλήρη απαγόρευση των PCB ως το 2025 τα μέτρα που λαμβάνονται δεν προστατεύουν τα θαλάσσια θηλαστικά, καθώς τα χημικά βρίσκονται παντού στο περιβάλλον, στη θάλασσα και στα ποτάμια.
    https://www.liberation.fr/planete/2018/10/21/la-moitie-des-orques-pourraient-disparaitre-a-cause-de-la-pollution-aux-pcb_1684956
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μέτρα να πάρεις, όμως, για τα ζώα σε έναν μολυσμένο σχεδόν παντού κόσμο; Είναι σαν να προσπαθείς να προστατέψεις τον άμαχο πληθυσμό σε έναν πόλεμο. Και να θέλεις, γίνεται όταν πέφτουν παντού βόμβες; Για παράδειγμα στην ανατολική Συρία, ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκότωσε 22 τζιχαντιστές, κυρίως σε ένα μοναστήρι που χρησιμοποιούσε σαν ορμητήριο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 41 νεκρούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και 10 παιδιών, όπως μεταδίδει το Reuters. To συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανεβάζει, μάλιστα, τον αριθμό των νεκρών πολιτών σε 62 και ζητάει από τον ΟΗΕ να τιμωρήσει τους επιτιθέμενους.

    Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το μοναστήρι ήταν στρατιωτικός στόχος, αφού είχε μετατραπεί σε ορμητήριο του ISIS και ότι το είχε υπό παρακολούθηση για να διασφαλίσει ότι θα βρίσκονται μόνο τζιχαντιστές μέσα, ενώ τελικά σκότωσε 12 εκεί. Προσθέτουν δε, ότι θα εξετάσουν όλες τις αξιόπιστες κατηγορίες για θανάτους πολιτών. Ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ συνεχίζει να μάχεται κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι αν και έχουν χάσει τα περισσότερα εδάφη τους στα σύνορα Συρίας - Ιράκ, κάνουν ακόμα σποραδικές επιθέσεις.
    https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-strikes/u-s-coalition-says-it-hit-islamic-state-fighters-in-syria-mosque-after-reports-of-civilian-deaths-idUSKCN1MV0MM?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεθυσμένος Ορέστης... (Μακρής )καλοκαιράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ρωτησω τον κυριο ζιακοπουλο αν ειχαμε καποια μεταφορα σκονης ανατολικη κρητη γιατι μετα το μεσημερι στον αγιο νικολαο θαμπωσε ο ηλιος και ο γαλαζιος πρωινος ουρανος φρεσκος ουρανος εγινε σαν γαλακτωμα...γενικα παντως καμια αισθηση βροχης και αλλαγης καιρου ζεστη και απνοια. Ο ορεστης ερχεται διατρητος και καταπονημενος απο τις βροχες που χωρις μετρο προσφερε στην ιταλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραια ποτιστική βροχή πέφτει σήμερα στην δυτική φθιωτιδα. Όπως εξελίσσεται η κλιματική αλλαγή, στο τέλος θα δίνεται όνομα και στις συννεφιές, αν υπάρχουν και αυτές. Καλημέρα σε όλους.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή