Μ. Εβδομάδα με λίγες βροχές, αρκετή σκόνη και καλές θερμοκρασίες


Το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τρίτη), βαρομετρικά χαμηλά με κέντρα στη Δ. Μεσόγειο και την Τυνησία θα κινηθούν βορειοανατολικά και σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις της Τουρκίας θα προκαλέσουν στη χώρα μας ΝΑ ανέμους εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο). Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι τοπικές βροχές μικρής διάρκειας που θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ιδιαίτερα ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Το τριήμερο Μ. Τετάρτη - Μ. Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ζεστός με συννεφιά κατά περιόδους και αρκετή αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Λίγες βροχές αναμένονται βασικά στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο Α-ΒΑ ως 5 μποφόρ. Το Μ. Σάββατο, πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στη Β-ΒΔ Ελλάδα και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Όσο για το Πάσχα, ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά καλός.

ΤΡΙΤΗ, 23 Απριλίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-4-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Α-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές βροχές τοπικές και σύντομες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Τελικά ο καιρός θα μας πάει άστατος μέχρι κ το Μ.Σάββατο όπως φαίνεται(κυρίως στα ορεινά μ.Παρασκευή-μ.Σάββατο)στα ηπειρωτικά κ το Ιόνιο ενώ με την ανάσταση του Θεανθρώπου κ μετέπειτα σε αντίθεση με τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών,φαίνεται ότι πάμε σε καλοκαίρια με μόνιμα 25ρια πιά κ μειωμένη αστάθεια.
    Πάντως από εχθές ο καιρός στην Αιτωλοακαρνανία είναι άκρως αντίθετος με τις διαθέσεις του κόσμου κ του κλίματος καθώς επικρατεί ολική πυκνή νεφοκάλυψη με περιορισμένη ορατότητα κ τοπικές λασποβροχές κατά περιόδους ενώ κ οι ΝΑ άνεμοι οι οποίοι πιάνουν πολύ την περιοχή μού φτάνοντας εντάσεις που ξεπερνούν τα 7 μποφόρ ακόμη κ μέσα στην πόλη έχουν νεκρώσει την εστίαση κ τις καφετέριες καθώς τέτοιες μέρες η πόλη "τιγκάρει" από κόσμο κ οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στον κόσμο να κάνει τη βόλτα του η να πιεί έξω τον καφέ του.
    Τουλάχιστον τις ημέρες του Πάσχα κ μετά, το κλίμα κατάνυξης που θα επικρατεί θα συνάδουν με αυτό ο οι καιρικές συνθήκες.
    Καλή συνέχεια Μ.εβδομάδας κ χρόνια πολλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή