Έρχονται καλές βροχές και για τις αδικημένες φέτος Β-ΒΔ περιοχές της χώρας


Ψυχρό μέτωπο στην κεντρική Ευρώπη κινείται Α-ΒΑ και δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας. Αντίθετα, ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο Τυρρηνικό Πέλαγος αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή μας και να προκαλέσει σημαντικές βροχές και καταιγίδες βασικά την Παρασκευή στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Το σύστημα αυτό, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), θα στρέψει τους ανέμους στην περιοχή μας σε ΝΔ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λίγες ορογραφικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Την εικόνα του καιρού της Πέμπτης θα συμπληρώνουν οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια, και κάποιες βροχές λόγω αστάθειας στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Την Παρασκευή (12/4), πέρα από τις βροχές και τις καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια που προαναφέρθηκαν, οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ 5 με 6 μποφόρ και θα πέσουν οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Το Σάββατο (13/4), στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, γενικά μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Δ-ΒΔ ως 6 μποφόρ. 
  
ΠΕΜΠΤΗ, 11 Απριλίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-4-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Ο καιρός κ το κλιμα πάντα θα βρίσκει τρόπο να εξισορροπήσει με κάποιο τρόπο τις "αδικίες" του. Το πρόβλημα ομως είναι ότι τον καταντήσαμε ως άνθρωποι με τις δραστηριότητες μας πιο εμμονικο κ πιο βίαιο
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα μου χαλάσουν τη μέρα πήγαν κάποιες θρασύτατες στάλες βροχής, που κυλούσαν το πρωί της Τετάρτης στο παρμπρίζ. Αλλά τελικά βγήκε ο ήλιος όπως άρμοζε και στην περίσταση για τα 100 μπάνια και τα 2270 σερί, που τα γιόρτασα μαζεύοντας μερικά πλαστικά και φωτογραφίζοντας και δύο κτενοφόρα (συγγενικό είδος της μέδουσας, που δεν τσιμπάει) στην αγαπημένη μου ακτή. Κι ας λένε ότι τα πρώτα 100 είναι δύσκολα. Δεν ήταν, όμως. Ακόμα και τον φετινό χειμώνα, τελικά αποδείχτηκε ότι οι κακοκαιρίες είναι τα ρεπό του ήλιου. Το πιθανότερο είναι, λοιπόν, να έρθει μία παρατεταμένη περίοδος καλοκαιρίας για να έρθουν μαζί και οι τουρίστες και να εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας (πλάκα κάνω).

    Η ανάρτηση του Θάνου Κοτταρά για την Αγγλίδα που γλίστρησε στο βρεγμένο οδόστρωμα και μπράβο του που τη βοήθησε, αποδεικνύοντας ότι η Ρόδος όντως είναι το νησί των ιπποτών, αλλά και η τουριστική περίοδος που είναι προ των πυλών, με έκαναν να επισυνάψω το ακόλουθο κομμάτι της Le Monde. Aφού στη Γαλλία σημειώθηκε νέο ρεκόρ για το 2018 με 438,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, 9 εκ. περισσότερες σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με τη Le Monde. Kαι παρά το γεγονός ότι ήταν μία ταραχώδης χρονιά για τη Γαλλία με απεργίες στα αεροδρόμια και τους σιδηρόδρομους το δεύτερο τρίμηνο και το κίνημα των κίτρινων γιλέκων από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά. Αυτό είχε, πάντως, ως συνέπεια μία μικρή πτώση 1,1% στις κρατήσεις των ξενοδοχείων στη Γαλλία και κατά -5,3% στο Παρίσι.

    "Το 2018 ήταν μία πολύ καλή χρονιά, που θα ήταν τέλεια χωρίς τα κίτρινα γιλέκα" ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ξενοδόχων στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας Frank Delvau. Μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε, εξάλλου, στις διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών (+5,4%), ενώ οι Γάλλοι που αντιπροσωπεύουν το 62% των πελατών στα ξενοδοχεία, έκαναν μόλις 0,8% περισσότερες κρατήσεις. Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που αύξησαν περισσότερο από όλους τις κρατήσεις τους σε γαλλικά ξενοδοχεία (+13,2%) για να ακολουθήσουν οι Ισπανοί (+11%) και οι Γερμανοί (+9,4%). Τα ξενοδοχεία παρέμειναν επίσης ο κύριος τόπος διαμονής για τους τουρίστες στη Γαλλία, παρά την έκρηξη του Airbnb και του Abritel.

    Eιδικότερα, το ξενοδοχείο Splendid τεσσάρων αστέρων και 72 δωματίων στις Κάννες, που χρονολογείται από το 1871 είχε πληρότητα 74,34% το 2018 από 73,76% το 2017. Οι πελάτες του ήταν κυρίως Γερμανοί, Ιταλοί και Ελβετοί, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο τα πήγε τέλεια, αλλά τον Δεκέμβριο καταγράφηκε μεγάλη πτώση στις κρατήσεις, εξαιτίας των κίτρινων γιλέκων, που ήταν καταστροφικά για την εικόνα της Γαλλίας, όπως λένε οι ξενοδόχοι. Η πληρότητα τον Δεκέμβριο του 2018 υποχώρησε στο 53%, έναντι 66% του αντίστοιχου μήνα το 2017.

    Αύξηση κατά 0,8% στις διανυκτερεύσεις σημειώθηκε και στα κάμπινγκ, τομέας που περιλαμβάνει και τα τροχόσπιτα, τα σαλέ, τα μπανγκαλόους. Υπήρξε ανάπτυξη του κλάδου κατά 19% και η κατάσταση θα ήταν καλύτερη χωρίς τις απεργίες στις μεταφορές στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Όσον αφορά το 2019, υπάρχει μία ανησυχία για τους Βρετανούς τουρίστες, αν και αυτοί ήταν κατά 5,8% περισσότεροι το 2018, εξαιτίας της επόμενης μέρας του Brexit. Από το Splendid των Καννών, όπου το 10% των διανυκτερεύσεων του 2018 αντιστοιχούσε σε Βρετανούς, οι υπεύθυνοι λένε ότι "το ξενοδοχείο μας τους ευχαριστεί, είναι συνηθισμένοι να έρχονται συχνά εδώ το καλοκαίρι, αλλά ανησυχούμε λόγω του Brexit, που φέρνει αβεβαιότητα".
    https://www.lemonde.fr/economie/article/2019/04/09/record-de-touristes-en-france-en-2018-malgre-les-greves-et-les-gilets-jaunes_5448001_3234.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κολακευεις πραγματικά φίλε μου...αν κ θεωρώ πως η βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο θα έπρεπε να είναι κάτι αυτονόητο
      Θάνος

      Διαγραφή
    2. "Θα «αποκαλυφθεί» σήμερα η μαύρη τρύπα του γαλαξία μας;"

      ..."Πιθανότατα θα αφορά την πρώτη εικόνα μιας μαύρης τρύπας, που δεν αποκλείεται να είναι η κεντρική μαύρη τρύπα του δικού μας γαλαξία. Μέχρι σήμερα η ύπαρξη των μαύρων οπών τεκμαίρεται έμμεσα από τις επιδράσεις που ασκούν στο περιβάλλον τους, αλλά ποτέ κανείς δεν έχει «δει» μια μαύρη τρύπα ή μάλλον τι υπάρχει γύρω από μια μαύρη τρύπα...
      ...Το τηλεσκόπιο ΕΗΤ αποτελείται από ένα ευρύ δίκτυο διάσπαρτων τηλεσκοπίων σε διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας - μέσω διασύνδεσης τους - ένα τεράστιο εικονικό τηλεσκόπιο με μέγεθος σχεδόν όσο η Γη....
      ...Μαύρη τρύπα ονομάζεται το σημείο του χωροχρόνου, στο οποίο οι βαρυτικές δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες, ώστε τίποτε -ούτε καν τα σωματίδια και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως το φως- να μην μπορεί να ξεφεύγει από αυτό.

      Ο όρος «μαύρη τρύπα» είναι ευρύτατα διαδεδομένος και επινοήθηκε το 1967 από τον Αμερικανό αστρονόμο και θεωρητικό φυσικό, Τζον Γουίλερ.

      Δεν αναφέρεται σε τρύπα με τη συνήθη έννοια (οπή), αλλά σε μια περιοχή του χώρου, από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει...
      Μία μαύρη τρύπα είναι το σημείο εκείνο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου, ένας πυρήνας που περιείχε περισσότερο υλικό από δυόμισι ηλιακές μάζες και ο οποίος, στην τελική φάση της εξέλιξης του άστρου, έχασε την πάλη του ενάντια στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα το υλικό του να καταρρεύσει και να συμπιεστεί περισσότερο ακόμα και από το υλικό ενός αστέρα νετρονίων...."
      ( https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/172381/tha-apokalyfthei-simera-i-mayri-trypa-toy-galaxia-mas )

      Δεν περίμενα, Βαγγέλη, να σου ξεφύγει τέτοια είδηση. Όσο για μένα, από μικρός όλο τον ουρανό κοιτάζω. Άλλωστε, με την αριστοτελική έννοια, όλα εκεί πάνω "μετέωρα" είναι. Στην προεφηβική ηλικία μου δεν ήξερα αν έπρεπε να γίνω ...αστροφυσικός ή μετεωρολόγος. Στη συνέχεια βέβαια έκανα ένα σωρό άλλα πράγματα στη ζωή μου. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης...

      Διαγραφή