Περιορίζονται σημαντικά οι βροχές


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα θα κινηθεί προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα οι βροχές βαθμιαία να σταματήσουν και οι άνεμοι να γίνουν παντού Β-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη (26/9), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και ασθενούς έντασης θα σημειωθούν στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (27/9), λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην ανατολική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το Σαββατοκύριακο (28-29/9), ήπιος καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-9-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.


5 σχόλια:

  1. Περιορίζονται οι βροχές, αφού έπεσαν όλες σήμερα. Τουλάχιστον στην Αττική είχαμε χρήσιμη ποτιστική βροχή. Αλλά κι ένα ευτυχώς όχι σοβαρό τροχαίο που είδαμε στην παραλιακή. Πηγαίνοντας για Θυμάρι, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

    Αλλά τουλάχιστον τα μπάνια είναι αδιάκοπα. Σαν την αδιάκοπη βροχή. Φωτογράφισα και τις σταγόνες της στη θάλασσα στην έρημη αυτή τη φορά αγαπημένη μου ακτή. Στην παραλία με τις ομπρέλες ήταν δύο τρία άτομα που κάθονταν στις ξαπλώστρες, αγναντεύοντας έναν μουντό και μελαγχολικό Σαρωνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η κακοκαιρία στα δυτικά ήταν φονική με πλημμύρες κ δύο συνανθρώπους μας νεκρούς από κεραυνούς.Εμεις στα ανατολικά λίγα πράγματα.. Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς δύο νεκροί από κεραυνούς στη δυτική Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους. Περιμένουμε κ εδώ Μυτιλήνη να δούμε τι θα μας έρθει,προς το παρόν ο καιρός είναι αναποφάσιστος,ψιχαλιζει λίγο κ σταματάει.Το καταλαβαίνεις πάντως ότι κάτι έρχεται, επικρατεί άπνοια κ η ατμόσφαιρα είναι αρκετά βαριά,θα έλεγα.περιμενουμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους πήρε γεύση από φθινόπωρο ολόκληρη η Αττική -όπως νομίζω επίσης σχεδόν όλη η Ελλάδα. Μουντός, υγρός καιρός που γύρισε, έστω και προσωρινά, τον διακόπτη της ατελείωτης καλοκαιρίας και την ξηρασίας που σε πολλές περιοχές της επικράτειας είχε αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα. Φυσικά και η κακοκαιρία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και για μια ακόμα φορά θρηνούμε θύματα. Ας ελπίσουμε σε ένα φυσιολογικό φθινόπωρο, χωρίς προβλήματα από εδώ και πέρα. Πάντως, τουλάχιστον για μια εβδομάδα περίπου φαίνεται πως η θάλασσα θα παραμένει γλυκιά, ακόμα και για τους μη χειμερινούς κολυμβητές. Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή